14 de Desembre del 2019
Reunió extraordinària de les Entitats "El Patronat"
Publicat el 8 de Maig del 2017
El dilluns, dia 8 de maig de 2017, va tenir lloc una reunió extraordinària de les Entitats “El Patronat” de Masllorenç.

La reunió es va convocar a petició de la representant de la Comissió de Festes de Masllorenç que en la reunió ordinària de les Entitats “El Patronat” que va tenir lloc el dia 6 de març de 2017, havia posat de manifest la manca de disponibilitat dels membres d’aquesta entitat per organitzar les festes majors locals. A partir d’aquí, es va proposar fer-ho des de les entitats coordinat per les Entitats “El Patronat”.

La convocatòria es va fer correu electrònic a l’adreça facilitada el seu dia pels representants de les entitats que formen part del Patronat.

L’ordre del dia constava d’un únic punt: organització de la Festa Major d’Estiu de Masllorenç 2017.

Per començar, es va considerar que l’agutzil havia d’estar a disposició de l’organització durant els dies de la Festa Major.

Tal i com ja es va apuntar en l’anterior reunió de les Entitats “El Patronat”, també es va insistir que calia demanar als membres que en la darrera reunió de socis del Grup Cultural Som-hi es van comprometre a forma part de la Junta Directiva de l’entitat, que convoquin una reunió per renovar els càrrecs i desencallar la situació en la qual es troba aquesta associació.

Tot seguit, es va passar a confeccionar el programa d’actes de la Festa Major d’Estiu de Masllorenç.

El dijous, dia 3 d’agost, va quedar pendent de confirmar si es muntaria alguna exposició com s’havia fet altres anys. En cas afirmatiu, s’hauria d’inaugurar aquell dia per poder-la tenir oberta els dies de la Festa Major. La nit d’aquell dia, es va reservar per la segona nit de tapes que l’any anterior havia començat a organitzar amb molt d’èxit el grup de “Dones a taula”.

Pel divendres, dia 4 d’agost, es va fixar un correfoc a càrrec del Ball de Diables i Diablesses de Masarbonès, nit jove amb l’orquestra Loren i un Dj per allargar la festa fins a la matinada.

Pel dissabte, dia 5 d’agost, es va programar una batucada matinera amb el grup de timbals de l’associació “Gegants de Masllorenç”.

Més tard, a les deu del matí, la representant de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola Berenguer de Montoliu de Masllorenç es va mostrar disposada a oferir un esmorzar amb xocolata desfeta abans d’iniciar les activitats infantils.

A continuació, es va proposar contractar un inflable i acabar l’animació infantil amb festa de l’escuma que l’any anterior va fer l’Agrupació de Defensa Forestal “Clot de Bou”.

A la tarda, es va preveure la cursa ciclista “VIè Gran Premi Ajuntament de Masllorenç Memorial Josep Maria Miquel i Puig” que la Penya Barcelonista “La Pedrera” de Masllorenç organitza des de l’any 2012. Després d’aquest acte, es va considerar que no calia fer ball de tarda i començar els actes de la nit una mica més aviat.

Per això, es va decidir programar un concert a partir de les onze de la nit i tot seguit, ball. Tot amenitzat per una bona orquestra.

Pel diumenge, dia 6 d’agost, es va concretar iniciar els actes amb la festa del Pa Beneit acompanyada pels Gegants de Masllorenç per continuar amb la missa de Festa Major, sardanes i vermut popular a la terrassa del Cafè. La missa es va considera que calia fixar-la a tres quarts de dotze del migdia.

Per apaivagar els efectes del sol que acostuma a fer el migdia a la terrassa del Cafè, es va proposar estudiar la possibilitat de cobrir-la amb una borrassa aprofitant els pals i els cables que l’any anterior s’hi havien instal•lat com a suport per la decoració.

A la tarda, el Club de Bitlles Catalanes de Masllorenç es va oferir per organitzar una tirada de bitlles a partir de les sis de la tarda.

A la nit, es va decidir organitzar un sopar popular a partir de les nou del vespre i acabar la festa amb bingo i castell de foc. En aquesta ocasió, el sopar es va acordar fer-lo amb carmanyola, de manera que cadascú se l’haurà de portar i l’organització es farà càrrec de la beguda i les postres.
Tornar
Patronat de cultura i promoció social de Masllorenç   |   elPatronat.cat   |   Ajuntament de Masllorenç
2012: Any europeu de l'envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional