14 de Desembre del 2019
Sopar - Revetlla de Sant Jordi
Publicat el 22 de Abril del 2017
El dissabte, dia 22 d’abril de 2017, l’associació “Gegants de Masllorenç” va celebrar la festa de Sant Jordi amb un sopar i una revetlla.

La convocatòria de l’acte es va fer per mitjà de rètols informatius que es van distribuir pels establiments i punts habituals d’informació del municipi. També es va incloure al facebook de l’entitat organitzadora i de l’Ajuntament de Masllorenç i a la pàgina web de les entitats “El Patronat” . A més a més, es va enviar per correu electrònic i per whatsapp als socis que disposen d’aquests mitjans de comunicació.

Tots els interessats en participar-hi havien de formular la corresponent inscripció a la Casa de la Vila de Masllorenç en horari d’oficina fins el dimecres, dia 19 d’abril.

El preu de la inscripció era de 10 euros pels adults i 5 euros pels menors de cinc anys.

En total, es van rebre seixanta-quatre inscripcions.

L’acte es va iniciar a les nou del vespre a la Sala de Masllorenç.

Tots els comensals es van trobar un plat a la taula amb pernil salat. Per acompanyar-lo, hi havia plats amb pa i uns altres amb tomacons per poder-lo sucar, amanides verdes, patates de xurreria i olives per anar picant. Per postres, es van repartir flams de cafè i de pinya i coc ràpid. Tot acompanyat amb aigua, vi, refrescos, cafè i licor.

Els flams de les postres havien estat cuinats per Magda Teixidó Montserrat i Teresa Llauradó Gaudí i el coc ràpid, per Gemma Miquel Morgades.

Després de l’àpat, es va oferir un recital de poesia i cançons catalanes a tots els assistents.

El primer en intervenir en aquesta vetllada va ser Xavier Roig Fontseca que va recitar un poema que havia compost el seu germà Jordi per la seva filla. Seguidament, Joan Obradó Vives en va llegir un altre sobre la festa de Sant Jordi.

A continuació, aquest darrer i Rosa Godall van interpretar unes cançons catalanes. Entre elles, “L’Estaca” que van cantar acompanyats de tots els assistents.

Per acabar, la presidenta de l’associació organitzadora va fer uns agraïments a tots aquells que havien col•laborat en l’organització d’aquella acte i va informar sobre temes d’interès de cara a les properes sortides que els Gegants de Masllorenç tenien programades.

La vetllada es va donar per acabat cap a les dotze de la nit.

A part d’aquest sopar – revetlla, l’associació “Gegants de Masllorenç” també va aprofitar la festa de Sant Jordi per posar a la venda punts de llibre i roses confeccionades amb roba.

En concret, es podien adquirir quatre models de punt de llibre. Dos eran amb la imatge del gegant del General Josep Moragues i la geganta Marianna de Copons i dos més, amb la fotografia del gegantó Guixero. De roses, també n’hi havia en dos formats: unes de color vermell i unes altres amb el color lila que identifica la colla.

Tots aquests objectes havien estat dissenyats per Mercè Sánchez Carmona i confeccionats per membres de l’associació.

La presidenta l’associació “Gegants de Masllorenç” va presentar la proposta de la dissenyadora en la reunió de socis de l’entitat que va tenir lloc a la Sala d’Actes de la Casa de la Vila de Masllorenç el dissabte, dia 1 d’abril de 2017 a partir de les vuit del vespre.

La proposta es va trobar encertada i el dissabte següent, dia 8 d’abril, uns quants membres de l’entitat es van reunir als baixos de la casa del C/ Major, núm. 37 de Masllorenç per confeccionar-los.

Els punts de llibre es podien adquirir a 1 euro i les roses a 3,5 euros.

La venda es va fer al costat de la parada llibres i roses que va muntar la Comissió de Festes de Masllorenç al davant del Casal del Cinema Parroquial de Masllorenç el dissabte i el diumenge, dies 22 i 23 d’abril.

El primer dia, la parada va estar oberta d’onze del matí a dues del migdia i de cinc a set de la tarda mentre que el segon dia, es va obrir de dotze a dues del migdia.

Finalment, aquell cap de setmana, l’associació “Gegants de Masllorenç” també va voler acompanyar al seu soci, Joan Obradó Vives, en l’acte de presentació del llibre que el Sr. Xavier Roig Fontseca va redactar a partir de preguntes que li havia fet sobre diversos temes relacionats amb Masllorenç i la seva vida personal.

La presentació va tenir lloc al Casal del Cinema Parroquial de Masllorenç a dos quarts d’una del migdia, un cop finalitzada la missa dominical que es va celebrar a l’església parroquial de Sant Ramon de Penyafort de Masllorenç a dos quarts de dotze del migdia.

Per aquest motiu, a les onze del matí els gegants del General Josep Moragues i Marianna de Copons i el gegantó Guixeró van anar fins a casa del seu soci. Allí, se li va oferir un ball i un dels socis li va dedicar unes paraules en les quals va destacar el seu caràcter positiu, participatiu i animós.

Tot seguit, es va iniciar una cercavila fins a la plaça Major de Masllorenç per acompanyar a tots el participants que volguessin anar a missa.

Sortint de l’ofici religiós, els gegants i el gegantó de Masllorenç estaven plantats a la plaça de l’Església de Masllorenç per acompanyar al seu soci fins a les instal•lacions on s’havia de fer la presentació del seu llibre.

D’aquesta manera, l’associació “Gegants de Masllorenç” va participar en aquest acte en el qual un dels seus socis n’era protagonista indiscutible i van donar un caire festiu a la celebració.
Imatges
Tornar
Patronat de cultura i promoció social de Masllorenç   |   elPatronat.cat   |   Ajuntament de Masllorenç
2012: Any europeu de l'envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional