14 de Desembre del 2019
Festa de Sant Jordi - 2017
Publicat el 22 de Abril del 2017
El dissabte i el diumenge, dies 22 i 23 d’abril de 2017, es va celebrar la festa de Sant Jordi a Masllorenç amb la venda de llibres i roses.

La venda es va fer al davant del Casal del Cinema Parroquial el dissabte matí i tarda i el diumenge al matí.

L’horari previst d’obertura era el dissabte d’onze del matí a dues del migdia i de cinc a vuit de la tarda i el diumenge, de dotze a dues del migdia. Tot i amb això, el dissabte a la tarda, es va tancar una hora abans de la programada.
Els llibres que es van posar a la venda havien estat cedits en dipòsit per la llibreria “La Rambla” de Tarragona. Com l’any anterior, també es podien adquirir llibres de segona mà a iniciativa de Xavier Roig Fontseca i números endarrerits de la revista local “El Porticó”.
A més a més, l’associació “Gegants de Masllorenç” es van afegir a l’activitat amb una parada d’objecte de marxandatge relacionats amb la festa de Sant Jordi que havien fet els mateixos membres de l’entitat. En concret, s’hi podien adquirir quatre dissenys diferents de punts de llibre i dos tipus de roses confeccionades amb roba. Els punts de llibre anaven a un euros cada un i les roses a tres euros i mig.
En total, es van vendre un centenar de roses i una trentena d’exemplars de llibres.
La parada va estar muntada per la Comissió de Festes de Masllorenç. Des de feia molts anys, els actes d’aquesta festa havia estat organitzats pel Grup Cultural Som-hi. El dia 8 de maig de 2015, en un una reunió de socis d’aquesta entitat, es va decidir renovar una part de la Junta Directiva amb membres joves de l’associació per mirar de reactivar l’entitat. Tot i amb això, el grup porta una temporada de molt poca activitat. Per això, la Comissió de Festes amb la qual el Grup Cultural Som-hi comparteix alguns membres, va decidir fer-se càrrec de la festa de Sant Jordi.
Durant de tot el cap de setmana, aquesta entitat va obrir la parada de llibre i roses i molts usuaris hi van anar passat. El moment més fluix d’afluència va ser el dissabte a la tarda. Per això es va tancar una hora abans. La màxima concurrència es va donar el diumenge el migdia coincidint amb l’acte de presentació del llibre escrit per Xavier Roig Fontseca que porta per títol: “Masllorenç. Coses d’ahir i d’avui. Converses amb Joan Obradó Vives de ca la Malena”.
Aquest acte va tenir lloc al Casal del Cinema Parroquial de Masllorenç a partir de dos quarts d’una de migdia i va aplegar un bon nombre de participants que també van mirar i remenar a la parada de llibres i roses.
La meteorologia va jugar un paper molt important. Durant tot el cap de setmana va lluir el sol i la bona climatologia va acompanyar l’èxit d’enguany d’aquesta tradició catalana que hi ha qui la vol declarar patrimoni immaterial de la humanitat.
Imatges
Tornar
Patronat de cultura i promoció social de Masllorenç   |   elPatronat.cat   |   Ajuntament de Masllorenç
2012: Any europeu de l'envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional