22 de Novembre del 2019
Festa del Carnestoltes - 2017
Publicat el 4 de Març del 2017
El dissabte, dia 25 de febrer de 2017, van començar els actes de la festa del Carnestoltes i es van allargar fins el dissabte de la setmana següent.

La programació va anar a càrrec del Grup Cultural Som-hi.

La festa es va iniciar a dos quarts de sis de la tarda a la terrassa del Cafè de Masllorenç on es van anar congregant nens i nenes, grans i petits amb les seves disfresses.

Allí, ja hi havia a punt els gegantons, manotes i xanques del grup d’animació “No ve d’un pam” de la Central Cultural de Valls que havien d’amenitzar els actes d’aquella tarda. A més a més, també hi van arribar els gegants del General Josep Moragues i Marianna de Copons de Masllorenç que, per primer cop, havien de participar en els actes d’aquesta festa.

Després de l’acostumada fotografia de grup, es va iniciar una cercavila pels carrers del poble.

Encapçalaven la comitiva els elements festius de la Central Cultural i la tancaven els Gegants de Masllorenç. Al mig, els grallers i timbalers de l’associació “Gegants de Masllorenç” van amenitzar el recorregut.

La cercavila va passar pels carrers Nou, Major, Sant Roc, Sant Miquel, dels Esclauets, del Rosari, Sant Llorenç, Travessera de Dalt i Nou fins a retornar al punt de sortida.

A la terrassa del Cafè, es va fer el darrer ball i es va entrar a la Sala on va continuar la festa.

El mateix grup de la Central Cultural de Valls va ser l’encarregat d’oferir jocs i animació pels molts infants que s’hi havien aplegat.

Jocs d’ahir i de sempre van servir perquè tots els assistents passessin una tarda entretinguda. Entre aquests, van fer el ball del “Joan Petit quan balla”, carreres de sacs, de xanques i estirar la corda. Com sempre, va tancar l’acte el joc de trencar l’olla que va anar a càrrec de l’infant més petit de tots els allí congregats.

Per acabar, l’organització va obsequiar a tots els participants en aquests actes amb xocolata desfeta i melindros.

La setmana següent, el dissabte, dia 4 de març de 2017, la festa del Carnestoltes va continuar amb un sopar i espectacle.

La convocatòria del sopar es va fer per mitjà de rètols en els quals s’hi anunciava una “Nit de guateque”.

Aquests programes es van distribuir pels establiments i punts habituals d’informació del municipi. A més a més, es va incloure a la pàgina web de les entitats “El Patronat” i al facebook de l’Ajuntament de Masllorenç.

Tots els interessats en participar-hi havien de formalitzar la corresponent inscripció prèvia a l’Ajuntament de Masllorenç en horari d’oficina fins el dimarts, dia 28 de febrer.

El preu de la inscripció era de 10 euros.

En total, es van rebre poc més de trenta inscripcions.

Tots ells es van trobar a la Sala de Masllorenç a partir de dos quarts de deu del vespre.

Allí, van trobar unes taules parades en forma d’una “U” a la platea de les instal•lacions.

A les taules, hi havia distribuïts plats amb olives, fuet i truita de patates per anar picant i uns altres amb un assortit d’embotits i tomacons. A cada comensal se li va repartir el pa que va voler i a partir d’aquí, cadascú s’ho va combinar de la seva manera.

Per postres, es va repartir pastís de formatge i cafè o tallat.

Tot acompanyat amb aigua, vi i refrescos de llimonada, taronjada i Coca-Cola.

En acabar l’àpat, a la mateixa Sala, els organitzadors van oferir un espectacle molt divertit en el qual van interpretar diverses cançons en playbak degudament caracteritzats.

Amb la seva actuació, van fer un repàs de temes que s’han fet famosos al llarg dels darrers seixanta anys de la història de la música.

En concret, van interpretar la versió de la cançó “Fumando espero” de Sara Montiel, “15 años tiene mi amor” del Duo Dinámico, “Te quiero mucho” de Rocio Durcal, “Hablame de ti” de Los Pecos, “Felicitá” d’Albano i Romina Power i “Suavecito” de Laura León.

L’espectacle es va donar per acabat cap a dos quarts de dotze de la nit.

D’aquesta manera, Masllorenç va tancar les celebracions de la festa del Carnestoltes.

Aquest va ser el primer any que els actes d’aquesta festa es van celebrar en dos caps de setmana. Sempre s’havien organitzat pel dissabte de la setmana abans del Dimecres de Cendra. En aquesta ocasió, en canvi, una part dels actes es van celebrar quan ja havia entrar la Quaresma.
Imatges
Tornar
Patronat de cultura i promoció social de Masllorenç   |   elPatronat.cat   |   Ajuntament de Masllorenç
2012: Any europeu de l'envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional